“Homemade soulfood in een eyecandy omgeving.”

Barchel Centrum werd in 2016 geboren, 2 jaar later kwam het kleine zusje Barchel Zuid. Maar je weet wat ze zeggen, kleine zusjes worden snel groot. Barchel Zuid werd stillaan wat te klein om jullie allemaal te ontvangen. Daarom zijn we nu volop bezig met het bouwen van een grotere locatie, slechts enkele meters verwijderd van het huidige pand. We plannen om eind 2023 te openen.

Barchel staat voor ontbijt & lunch met dat ietsje meer. We serveren uiteraard ook enkele goeie simpele klassiekers zoals eitjes met spek, of het zachtgekookt eitje met soldaatje. Maar verder focussen we vooral op gerechtjes die net dat tikje meer hebben. Van de Mexicaanse huevos rancheros tot de Oosterse shakshuka. Onze gerechtjes zijn een mix van vlees, vis en vegan. We focussen op lokaal en vooral op vers.

Homemade soulfood in een eyecandy omgeving. Want lekker eten beleef je niet enkel met de smaakpapillen; wij zorgen graag voor een totaalplaatje. Good food, good service, nice settings.

Sofie nam Barchel over in 2020 van de vorige eigenaars. Een pittige stap, maar nog geen moment spijt gehad! Als tiener startte ik aan de afwas van restaurant De Ceder in Kruibeke, waar ik ben opgegroeid. Van de afwas ging ik de zaal in en zo groeide de liefde voor horeca.

De gezonde stress tijdens de shift, het kei hard knallen, dat hechte team.. Het idee speelde al snel van ooit een eigen horecazaak te hebben en zo geschiedde. Eind 2019 kreeg ik de kans Barchel over te nemen & here we are. Met steun van familie en vrienden en met een fantastisch team hebben we corona overleefd; ’t was vallen maar veel sterker weer opstaan. Sofie, dat is Barchel.

Maar Barchel is zoveel meer dan Sofie; een gouden team maakt Barchel tot wat het nu is.