Kunst aan de muur

Barchel Zuid

Barchel Zuid ligt in een buurt tussen de befaamde galerijen van Sofie Van de Velde, Tim van Laere & Everyday Gallery van Boris Devis. Vandaar dat ook wij voor kunst aan onze muren kozen. En niet zomaar wat, in Barchel Zuid stellen vrouwelijke artiesten hun kunstwerken ten toon; met dank aan de Female Artists Club, opgericht door Alexia Struye. Alexia beet de spits af, een serie foto’s genaamd ‘keep your head up’ sierde een jaar onze muren. Op dit moment kregen de collages van Eva De Mul een ereplaats op onze muren. Heb jij ze al gespot!?

Barchel Centrum

In Barchel Centrum vind je een mix van heerlijk antiek en kleurrijk modern. Nog voor je onze zaak binnen stapt, zie je het eerste kunstwerk al. Op onze gevel prijkt een gigantische bloemenmuur, een creatie van Flowers by Monsieur F. Wie enkele keren per jaar onze zaak bezoekt, zal ook merken dat de gevel elk seizoen een make-over krijgt. Felle bloemen in de zomer, zalig warme kleuren mét lichtjes in de winter. Open je onze glazen deur dan kom je meteen oog in oog te staan met Frida Kahlo. Niet alleen was de selfie queen van de 20e eeuw maar een feministe wiens nalatenschap nog steeds veel vrouwen inspireert. Het werk in Barchel werd gemaakt door de Duitse Nettsch.

In het voorste en middelste deel van onze zaak vind je verder enkele werken van de Nederlander Jesper Krijgsman; we waren meteen verliefd op zijn kleurrijke werken, een bonte verzameling van bloemen, pauwen & vlinders. In het achterste gedeelde van onze zaak houden we het sober en prijkt op onze bakstenen muur een portret, getiteld ‘Helene’ van Atelier Paint-Ing en aan de overkant prijken 3 lijntekeningen van Color Square.

Oh ja, al onze werken doen trouwens dienst als geluidswerende panelen; over een win-win gesproken!